keskiviikko 17. marraskuuta 2021

NL Edustusjoukkueiden esittely - Helmet

NL Blogin edustusjoukkueiden esittelyissä seuran edustusjoukkueet esittelevät itsensä vuorollaan sekä kertovat treenikuulumisiaan kuluneelta syyskaudelta. Marraskuun aikana pääset tutustumaan seuran cheerleading edustusjoukkueisiin. Seuraavaksi esittelyvuorossa ovat Helmet. 

- - -

Helmet on NLC:n junioreiden edustusjoukkue. Joukkue kilpailee SM-tasolla junioreiden level 5-sarjassa. Kaudella 21-22 joukkue koostuu 28 taitavasta ja motivoituneesta urheilijasta. Joukkue uudistui lähes kokonaan kuluvalle kaudelle ja urheilijoita nousi joukkueeseen seuran neljästä eri joukkueesta (Kristalleista, Ametisteista, Safiireista ja Rubiineista). Joukkueessa urheilee vuonna 2006-2008 syntyneitä urheilijoita. 

Viime kesänä Suomen mestaruus -kilpailuissa joukkue palasi mitalisijoille 9 vuoden tauon jälkeen, kun joukkue saavutti kolmannen sijan ja näin ollen pronssia SM-kilpailuissa.

Helmet 2021-2022

Millaista joukkueen toiminta on harrastuskauden aikana?

— Syyskaudella joukkue leireilee kolmesti. Ensimmäinen leiri oli ulkopuolisen valmentajan Sofkan pitämä leiri syyskuun alussa. Leirillä hiottiin pääasiassa stunttitekniikkaa. Lokakuun puolivälissä joukkueella oli koreografialeiri, jossa opeteltiin syksyn kisaohjelman kaikki laskut ja kuviot. Syyskauden viimeinen leiri on marraskuun loppupuolella ja siellä keskitytään ohjelman hiontaan ja viimeistelyyn. 

— Uutta joukkueen harjoituksissa on ulkopuolinen fysiikkavalmentaja Sami Lund LundSportista. Joukkue opettelee Samin johdolla uuden kolmeviikkoisen fysiikkatreenin kuukausittain. Tämän jälkeen urheilijat suorittavat fysiikkatreenin kerran viikossa Iida-valmentajan kanssa. Lisäksi joukkueen mentaalivalmennus jatkuu Mirelle Lundin kanssa. 

— Joukkue kilpailee joulukuussa Oulussa järjestettävissä EM-karsintakilpailuissa. Tämän lisäksi joukkue esiintyy OBB:n pelissä sekä tietysti seuran perinteisessä Joulunäytöksessä!  

Helmet Sofkan pitämällä leirillä syyskuussa.


Millaisista urheilijoista koostuu Helmet 21-22? 

 Joukkueessa on 28 urheilijaa: 7 yläihmistä, 7 takaihmistä ja 14 nostajaa. Joukkue koostuu ahkerista, innokkaista ja monipuolisista urheilijoista. Joukkueen vahvuus on ehdottomasti akrobatia ja sitä tullaan näkemään tällä kaudella ennätysmäärä kilpailuohjelmassa! 

Keitä ovat joukkueen valmentajat? 

— Joukkueen valmentajina toimivat aiemmilta kausilta tutut Iida, Maria ja Laura. Kolmikko on valmentanut yhdessä vuodesta 2016 ensin Safiireja ja vuodesta 2019 alkaen Helmiä. Lisäksi Anna-Katariina eli "AK" on tullut vahvistamaan joukkueen valmennustiimiä lokakuusta alkaen. Kaikki valmentajat ovat kunnianhimoisia ja tekevät paljon työtä joukkueen eteen niin treeneissä kuin vapaa-ajalla. 

— Iida on kannustava valmentaja, joka puskee joukkuetta hyvällä energialla eteenpäin. Maria on kannustava ja monipuolinen valmentaja. Laura on tsemppaava ja rauhallinen valmentaja. AK on iloinen, kaikki huomioon ottava ja tsemppaava valmentaja. 

Joukkueen valmentajat Maria (vas.), Iida (kesk.) ja Laura (oik.)

Anna-Katariina eli AK tuli valmennustiimiin mukaan lokakuussa!

Keitä ovat joukkueen kapteenit? 

— Joukkueen kapteenit ovat Joanna, Aida ja Saana V. Joanna on urheillut Helmissä vuodesta 2019 lähtien ja onkin näin ollen joukkueen konkari. Aida on urheillut Helmissä vuodesta 2020 lähtien ja Saana puolestaan on Helmissä ensimmäistä kauttaan. Tytöt ovat iloisia tsemppaajia ja aina positiivisella asenteella treeneissä. Hienoa on myös se, että joukkue valitsi kapteeniksi sekä vanhoja että uusia helmiurheilijoita. 

Joukkueen kapteenit Joanna (vas.), Aida (kesk.) ja Saana (oik.)

Joukkueen tavoitteet tällä kaudella? 

— Joukkue teki yhteiset tavoitteet heti ensimmäisten treeniviikkojen aikana eri osa-alueille. Tavoitteeksi asetettiin hyvä yhteishenki ja joukkue, jossa kaikki tukee toinen toistaan. Prosessitavoitteisiin kirjattiin muun muassa onnistumiset ohjelman tekniikoissa ja puhtaat ohjelmakierrokset kisaharjoittelun aikana. 

— Joukkue osallistuu syyskaudella EM-karsintakilpailuihin, josta tavoitteena on totta kai edustuspaikka ensi kesän EM-kilpailuihin, jotka järjestetään Ateenassa, Kreikassa. Kevätkaudella joukkue osallistuu kolmiin kilpailuihin ja kauden päätavoite on pysyä SM-mitalikannassa kesäkuun SM-kilpailuissa.      

Mitä ovat joukkueen vahvuudet? 

— Joukkueen vahvuuksia on hyvä joukkuehenki ja yhteistyökyky. Meillä on kasassa energinen ja määrätietoinen joukkue, joka on hitsautunut todella hyvin yhteen lyhyessä ajassa! Jokainen tekee töitä yhteisten tavoitteiden eteen ja treeneissä on avoin ilmapiiri, jossa iloitaan yhdessä onnistumisesta. Lajitekniikoista ehdottomasti joukkueen akrobatiaosaaminen ja pyörivät stuntit.

Mikä on parasta juuri teidän joukkueessa? 

— Joukkueessa parasta on ehdottomasti joukkuekaverit ja valmentajat. Harjoituksissa on aina iloinen meininki ja urheilijat nauttivat toistensa seurasta! Jokaista yksilöä arvostetaan sellaisena kuin on. 

Mitä joukkueelle kuuluu? 

— Syyskausi on lähtenyt käyntiin oikein mukavasti. Elo-syyskuussa keskityttiin level 5 -stunttitekniikkaan, sillä joukkueeseen nousi paljon urheilijoita level 2-4 joukkueista. Tällä hetkellä ohjelmaa treenataan ahkerasti pienemmissä osissa.    

Terveiset NL-perheelle? 

— Tsemppiä treeneihin ja alkavaan kisakauteen. Muistakaa nauttia ja ottaa kaikki irti siitä, että päästään taas pitkästä aikaa esiintymään liveyleisölle! 


Seuraa Helmien kauden kulkua sosiaalisessa mediassa! 

Instagram: @nlpearls 


Mitä tapahtuu? Seuraa kuulumisia: