keskiviikko 10. marraskuuta 2021

NL Edustusjoukkueiden esittely - Safiirit

NL Blogin edustusjoukkueiden esittelyissä seuran edustusjoukkueet esittelevät itsensä vuorollaan sekä kertovat treenikuulumisiaan kuluneelta syyskaudelta. Edustusjoukkueiden esittely aloitetaan cheerleading joukkueilla. Ensimmäisenä esittelyvuorossa ovat Safiirit.  

- - -

Safiirit ovat NLC:n mini-ikäisten edustusjoukkue, joka kilpailee minien level 3-sarjassa. Joukkueessa urheilee tällä hetkellä vuosina 2009-2011 syntyneitä taitavia urheilijoita. Kaudelle 21-22 joukkueeseen siirtyi ennätysmäärä uusia urheilijoita lähes kaikista minien ikäluokan joukkueista. Syyskauden aikana joukkue on hitsautunut tiiviiksi ja tällä hetkellä joukkue valmistautuu syyskauden ensimmäisiin esiintymisiin. 

Safiirien kausi huipentuu joka vuosi minien pääkilpailuihin eli Super-kilpailuihin. Viime keväänä Safiirit voittivat oman sarjansa Super-kilpailuissa. Tämän lisäksi joukkueelta löytyy mitalisijoja eri kilpailuista vuosittain aina vuodesta 2014 asti. 

Safiirit 2021-2022


Millaista joukkueen toiminta on harrastuskauden aikana? 

— Safiirit treenaavat kolmesti viikossa. Treenit koostuvat pääosin lajiharjoittelusta sekä myöhemmin kilpailuohjelman harjoittelusta ja kilpailuihin valmistautumisesta. Treenien lisäksi joukkue leireilee noin kolmesti kaudessa sekä viettää joukkuepäivää 1-2 kertaa kaudessa. Kilpailuihin joukkue osallistuu 3-4 kertaa vuodessa.

— Tällä kaudella joukkueen ensimmäinen leiri oli seuran ulkopuolisen valmentajan Sofkan pitämä ja leirillä joukkue hioi stuntti- ja akrobatiatekniikkaa. Lokakuun puolivälissä joukkue piti koreografialeirin, jossa opeteltiin kisaohjelman laskut ja kuviot. Syyskauden kolmas leiri on marraskuun lopulla ja leirillä kilpailuohjelma hiotaan ja viimeistellään esiintymiskuntoon. 

Kuva joukkuepäivältä syyskauden alusta.

Tekniikkaa hiottiin kuntoon Sofkan leirillä.


Millaisista urheilijoista koostuu Safiirit 21-22? 

— Joukkueessa urheilee parhaillaan 31 urheilijaa. Kaikki Safiireihin valitut urheilijat ovat motivoituneita ja tekevät kovasti töitä joukkueen tavoitteiden eteen. Palo lajia kohtaan näkyy mm. hyvänä tekemisen meininkinä jokaisissa treeneissä. Urheilijat ovat nopeita oppimaan ja joukkue onkin edennyt suuria askeleita treenien alettua. Safiireissa kaikki ovat kavereita keskenään ja urheilijat törmäilevät toisiinsa välillä myös hallin ulkopuolella!  

— Joukkue muodostettiin kesällä 2021 täysin uudelleen, kun seurassa siirrettiin kaksi ikäluokkaa eteenpäin samaan aikaan. Kaikki aikaisemman kauden urheilijat siirtyivät junioreiden ikäluokkaan, joten joukkue valittiin uudelleen uusista nuorista urheilijoista. Jokainen Safiireissa tällä hetkellä urheileva on mukana joukkueessa ensimmäistä kertaa. 

Keitä ovat joukkueen valmentajat? 

— Joukkuetta valmentavat Olga, Essi ja Neppu. Joukkueen valmentajat ovat valmentaneet yhdessä vuodesta 2018 alkaen. Aikaisemmin kolmikko valmensi useamman vuoden mm. minien B-joukkuetta Rubiineja. Valmentajat ovat määrätietoisia ja puskevat joukkuetta eteenpäin hyvällä energialla. He ovat huumorintajuisia, mutta osaavat tarpeen tullen ottaa joukkueesta myös rautaisen otteen. Hauska fakta valmentajista on se, että he ovat tunteneet toisensa jo yläasteelta saakka ja harrastaneet aikoinaan samassa joukkueessa! 

— Joukkueen toiminnassa mukana on lisäksi myös Jojo Riitta! Riitta on joukkueen äitihahmo, jonka saattaa bongata maton reunalta neulomasta. Riitta toimii joukkueessa valmentajien apuna ja viestii mm. aktiivisesti harrastajien kotiväen kanssa. 

Joukkueen valmentajat Essi (vas.), Neppu (kesk.) ja Olga (oik.)

Joukkueenjohtaja eli Jojo Riitta


Keitä ovat joukkueen kapteenit? 

— Tällä kaudella joukkueen kapteenit ovat Ilona (Mini), Emma ja Sanja. Kapteenit ovat iloisia, energisiä ja hyvin omatoimisia tehtävissään. On hienoa, että joukkue äänesti kapteeneiksi yhden kapteenin jokaiselta stunttipaikalta! 

— Ilona eli Mini on yksi joukkueen yläihmisistä ja joukkueen nuorimmista harrastajista. Hän on aina täynnä energiaa ja välittää sitä ympärilleen joukkuekavereille. Mini on sosiaalinen ja puhelias, joten hän tuleekin hyvin toimeen kaikkien kanssa! Emma on yksi joukkueen takaihmisistä. Emma on määrätietoinen ja rauhallinen kapteeni. Erityisen taitava Emma on stunttitekniikassa takaihmisen paikalla. Hänet on tällä kaudella valittu mukaan myös junioreiden edustusjoukkueen Helmien jalokiviakatemiaan. Sanja on yksi nostajista. Sanja on avulias ja ystävällinen kapteeni, joka huomioi jokaisen joukkuekaverin. 

Joukkueen kapteenit Sanja (vas.), Mini (kesk.) ja Emma (oik.)


Joukkueen tavoitteet tällä kaudella? 

— Syyskaudella joukkueen tavoitteena on saavuttaa hyvä yhteishenki. Lisäksi oppia hyvät ja varmat taidot kohti level 3 stuntteja sekä akrobatiaa. Kilpailuissa tavoitteena on tuoda matolle siistiä ja varmaa tekemistä levelin mukaisilla taidoilla.

Mitä ovat joukkueen vahvuudet? 

— Joukkueen vahvuuksia ovat sinnikkyys ja pitkäjänteisyys. Treeneissä taitojen eteen tehdään töitä ja taistellaan, vaikka kaikki ei aina heti onnistuisikaan. Myös vahvaksi hitsautunut yhteishenki on ehdottomasti vahvuus, sillä hyvällä fiiliksellä yhdessä treenaaminen on hauskaa! 

Mikä on parasta juuri teidän joukkueessa? 

— Joukkueen urheilijoiden mukaan parasta Safiireissa on yhteishenki. Meille on syksyn aikana muodostunut sitoutunut ja yhtenäinen joukkue. Treeneissä parasta on hauskanpito yhdessä. 

Mitä joukkueelle kuuluu? 

— Syyskausi on lähtenyt käyntiin mainiosti. Alkukaudesta joukkue keskittyi stunttien ja akrobatian perustekniikan hiontaan ja level 3-taitojen opetteluun. Tällä hetkellä katse on siirretty kilpailuohjelmaan, sillä ensimmäiset kilpailut ja esiintymiset ovatkin jo joulukuun alkupuolella. Syyskaudella joukkue osallistuu Oulussa järjestettäviin Pohjoisen Aluekilpailuihin sekä tietysti seuran Joulunäytökseen! 

Terveiset NL-perheelle? 

— Safiirit toivottavat kivaa syyskautta koko NL-perheelle ja hullusti tsemppiä tuleviin treeneihin sekä kilpailuihin!

Seuraa Safiirien kauden kulkua sosiaalisessa mediassa! 

Instagram: @nlsafiirit 


Mitä tapahtuu? Seuraa kuulumisia: