tiistai 26. huhtikuuta 2016

Johtokunta esittäytyy, osa 1

Northern Lightsin cheerleading-jaostolla on oma itsenäinen johtokunta, jossa toimii vuosittain urheilija- ja valmentajaedustajia, vanhempien edustajia ja muita pitkäaikaisia seura-aktiiveja. Blogissa tutustutaan vuoden mittaan myös näihin vapaaehtoisiin seuratoimijoihin, jotka ovat mukana kehittämässä seuraa ja antamassa omaa panostaan seuratoimintaan. Tässä osassa saamme tutustua puheenjohtajaan, varapuheenjohtajaan ja sihteeriin.
- - - - - - - - -

Puheenjohtaja - Kuka olet?

- Katriina ”Kares” Oilinki. Lempinimen Kares sain vuonna 2007 silloisilta Helmitytöiltä. Huhu kertoo lempinimeen liittyvän suosituksen syödä Xylitol-purkkaa karkin jälkeen, ettei hampaisiin tulisi reikiä. Lempinimi on vuosien saatossa saanut rinnalleen myös uusia muotoja, kuten Kartsa ja Karppa.

Mitä tehtäviisi kuuluu jaostojohtokunnassa?

- Organisoin ja hallinnoin jaostojohtokunnan työskentelyä. Toimin emäseuran eli Northern Lights ry:n varapuheenjohtajana ja linkkinä emäseuraan. Tehtäviini kuuluu myös osallistua Suomen Cheerleadingliiton kevät- ja syyskokouksiin. 

- Toimin jaostojohtokunnan puhjeenjohtajana nyt neljättä kauttani. Kaikenkaikkiaan olen ollut mukana jaoston johtokunnassa luottamustoimisena liki kymmenen vuoden ajan. Pyrin myös kehittämään itsenäni puheenjohtajana koko ajan osallistuen erillaisiin urheiluseuroille tarkoitettuihin koulutuksiin.


Taustasi cheerleadingin parissa lyhyesti?
 
- Aloitin cheerleading:in vuonna 1999 muutaman jenkkileffan innoittamana. Koulujen huutosakit kiinnostivat ja taisipa samana vuonna myös osa luokkatovereistani aloittaa amerikkalaisen jalkapallon peluun. 


- Vielä 2000-luvun alussa lajia kohtaan oli paljon ennakkoluuloja, minua kiehtoi eri stuntit ja pyramidit. Laji vei kerralla mennessään. Alkeisjoukkueen jälkeen tieni vei vajaaksi vuodeksi Helmiin, jonka jälkeen pääsin juuri perustettuun naisten B-joukkue Ivories:n riveihin. Olen vuosien saatossa kokeillut kumpaakin alalajia, niin cheerleadingia kuin cheertanssiakin.


Cheertanssikin sujuu! NL naisten tanssijoukkueet Vantaalla kilpailemassa vuonna 2010 (Katriina alarivissä oikealla).

- Vuonna 2003 aloin valmentaa oman urheiluni rinnalla uutta alkeisjoukkuetta. Vuosien saatossa olen valmentanut aina alkeisjoukkueesta naisten edustusjoukkueeseen asti eri ikäisiä urheilijoita. Tälläkin hetkellä valmennan naisten edustusjoukkuetta, Timantteja sekä vanhojen konkareiden joukkuetta, Rapakivigraniitteja. Valmentajana olen kokenut lukuisia unohtumattomia hetkiä kahdesta Suomen Mestaruudesta aina MM-edustukseen saakka. Ehdottomasti parasta kuitenkin on se arki, jota saan elää yhdessä urheilijoiden kanssa. Olen saanut elää mahtavia hetkiä yhdessä ystävien kanssa. 


Valmentajan huippuhetkiä! Timanttien valmentajana Katriina on ollut mm. edustamassa Suomea MM-kilpailuissa Orlandossa 2011 ja voittanut Suomen mestaruuden vuonna 2010.

- Yksi unohtumattomista hetkistä lienee se, kun astelin vuonna 2013 avioliiton satamaan ja silloiset valmentamani urheilijat olivat kaikki kirkossa todistamassa kun sanon Tahdon!

NL perhettä Katriinan häissä vuonna 2013.

- Jaostojohtokuntaan minut aikoinaan ajoi halu vaikuttaa asioihin ja päästä tekemään itse myös seuran kehitystyötä. Halusin saada lajista mahdollisimman paljon irti ja mikä sen parempaa kuin toimia useammassa eri roolissa niin nyt kuin aiemminkin. Johtokunnan jäsenenä tykkään haasteista ja uuden luomisesta, joista ehdottomasti kirkkaimpina tähtinä on oma halli sekä palkalliset työntekijät.

Mitä haluaisit kertoa seurasta sellaiselle henkilölle, joka ei tunne Northern Lightsia?

- Meillä kaikki harrastajat otetaan avosylin vastaan ja jokainen saa olla oma itsensä. Yhteisöllisyys ja yhteenhenkeen puhaltaminen muita kannustaen on jotakin käsittämätöntä mitä ei muualla koe. NL PERHE täytyy kokea itse. NL PERHEESTÄ jokainen löytää sydänystävän.

Puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja pääsivät edustamaan Northern Lightsia Suomen Cheerleadinliiton 20-vuotis Juhlagaalaan huhtikuussa 2015.


* * * * *
Varapuheenjohtaja -  Kuka olet?


- Olen Jonna Laihiainen, 26-vuotias oululainen. Perheeseeni kuuluu avopuoliso ja pieni pitkäkarvainen mäyräkoira.


 
Mitä tehtäviisi kuuluu jaostojohtokunnassa?
 

- Toimin jaostojohtokunnan varapuheenjohtajana, puheenjohtajan oikeana kätenä. Hoidan muita juoksevia asioita missä apuani tarvitaan.

Taustasi cheerleadingin parissa lyhyesti?
 

- Aloitin cheerleadingin harrastamisen huhtikuussa 1999 minijoukkueessa. Ensimmäiset kilpailuni kävin vuonna 2000 Kauhajoella. Minijoukkueemme osallistui teemakilpailuun ja teemanamme oli Länkkäri-minit, jolla sijoituimme kolmanneksi. Päällimmäisenä mielessäni ovat kilpailut sekajoukkue Lapin Gangstojen kanssa ja eritoten Tanskassa kesällä 2007 järjestetyt EM-kilpailut, joissa joukkueemme sijoittui hienosti toiselle sijalle.
 

- Tällä hetkellä harjoittelen kerran viikossa vanhojen konkareiden ryhmässä nimeltään Rapakivigraniitit. Valmennan naisten B-joukkue Topaaseja sekä äitien ja isien joukkue Rolling Stonesia. 

Huikeaa menoa! Äitien ja isien ryhmä Rolling Stones kilpaili ensimmäistä kertaa Kauhajoella syksyllä 2014. Jonna on ollut heidän valmentajansa ryhmän perustamisesta lähtien.

Mitä haluaisit kertoa seurasta sellaiselle henkilölle, joka ei tunne Northern Lightsia?
 

- Northern Lightsissa cheereladingin pariin on helppo tulla. Iso NL-perhe ottaa kaikki uudet ja vanhatkin harrastajat avosylin vastaan.  

Terveisesi harrastajille?
 

- Treenatkaa hyvällä mielellä kohti tavoitteitanne!

* * * * *  

Sihteeri - Kuka olet?

- Leena Kaltio

Mitä tehtäviisi kuuluu jaostojohtokunnassa? 


- Olen johtokunnan sihteeri.

Taustasi cheerleadingin parissa lyhyesti? 


- Olen ollut lajin parissa yli 10 vuotta; joukkueenjohtajana Timanteissa, Kristalleissa ja Helmissä.

Terveisesi harrastajille? 


- Tulehan rohkeasti juttelemaan!

Leena on toiminut vuosien saatossa useiden joukkueiden joukkueenjohtajana ja hänen kaksi tytärtään, Annika ja Emilia, ovat harrastaneet NL:ssä kaikilla ikätasoilla cheerleadingia. Kuva Turun SM-karsintakilpailuista vuodelta 2014.