maanantai 11. huhtikuuta 2016

Joukkue-esittely: Zirkonit

NL Blogin joukkue-esittelyissä joukkueet esittelevät itse itsensä vapaasti valitsemallaan tavalla ja kertovat treenikuulumisiaan. Joukkue-esittelyssä on tällä kertaa vuorossa Zirkonit.
- - - - - - - - - - - - - -

Tervetuloa lukemaan Zirkonien kuulumisia!

Zirkonit on seuramme A-minitanssijoukkue, johon kuuluu kevätkaudella 2016 yhteensä 11 tyttöä. Tytöt ovat iältään 12-13-vuotiaita ja treenaavat kaksi kertaa viikossa. Vuodenvaihteessa joukkueemme uudistui vanhojen tyttöjen noustessa juniorijoukkueeseen ja neljän uuden Serafiinin noustua Zirkoneiden riveihin. Uuden joukkueemme päätavoite on kehittyä sekä uusissa että vanhoissa lajitekniikoissa ja saada tietysti myös lisää kilpailukokemusta ja -menestystä.


Iloisina onnistuneen suorituksen jälkeen ohjelman loppuasennossa Super Cheer -kilpailuissa 2015. Kuva SCL/ Tero Wester.

Zirkonit ovat napanneet oman sarjansa pääkisoista Super Cheer -kilpailuista kultamitalin vuosina 2012-2015 ja ovat näin ollen sarjan nelinkertaiset mestarit. Tyttöjen motivaatio ja treenaamisen ilo välittyvätkin jokaisista treeneistä, mikä on ollut tärkeä osa Super Cheer -mestaruuksien saavuttamisessa.

Tänä vuonna joukkueen päätapahtumat ovat kesäkuussa Powerparkissa järjestettävät Summer Cheer Cup -kilpailut ja marraskuussa pidettävät Super Cheer -kilpailut. Kisaohjelma on rakentunut hyvää vauhtia kevään mittaan ja pian ensimmäinen esiintyminen uudella ohjelmalla suoritetaan seuramme kevätnäytöksessä toukokuun alussa.



Vuoden 2015 Super Cheer -kilpailuiden palkintojen jaossa huikeat fiilikset. Kuva SCL/ Tero Wester

Joukkueemme kapteeneiksi äänestettiin 2016-kaudelle Siiri ja Seela. Tytöt ovat molemmat 13-vuotiaita ja ovat kilpailleet jo viime kaudella Zirkoneissa. Kapteeneilta löytyy siis aikaisempaa kisakokemusta, sekä tsemppaavaa luonnetta ja positiivista treenimieltä.


Zirkonien kapteenit Siiri ja Seela.

Valmentajat esittivät Zirkoneille lajiin liittyviä kysymyksiä ja alta löytyvät tyttöjen yhteiset vastaukset:

1. Mikä on kivoin lajitekniikka?
-- Tanssihypyt ja piruetit!

2. Mikä on mukavinta lajissa?
-- Kaverit ja kilpailut.

3. Mikä on parasta kisaamisessa?
-- Esiintyminen ja se hetki ennen kisasuoritusta. Ja tottakai se, että päästään näyttämään kaikille mitä me osataan!

4. Miksi aloitit harrastuksen?
-- Sisko ja/tai kaverit kertoivat lajista. Ensin oltiin cheer puolella, mutta tanssi alkoi kiinnostaa enemmän!




Tällä kaudella Zirkoneita valmentavat 18-vuotias Emmi ja 19-vuotias Saara, lisäksi Heli käy auttelemassa koreografian kanssa. Myös tytöt pääsivät esittämään kysymyksiä valmentajille ja tässäpä niistä neljä:

1. Kauanko olette harrastaneet cheerleadingiä?

- Emmi: Aloitin lajin vuonna 2006 cheerpuolella ja vuosia on kertynyt yhteensä 9, joista 5 vuotta myös tanssipuolella.
- Saara: Cheerleadingiä olen harrastanut 8 vuotta ja yhteensä 5 vuotta olen ollut myös tanssipuolella.

2. Kumpi on kivempaa, lajin harrastaminen vai valmentaminen?

- Emmi ja Saara: Molemmissa on omat hyvät puolensa. Vaikea sanoa kumpi olisi kivempaa... Siksi me ollaankin valittu molemmat!

Valmentajat Saara (oik. alhaalla) ja Emmi (keskellä alhaalla) ensimmäisellä juoniotitanssin EM-kilpailumatkallaan Ruotsissa vuonna 2009, kaulassa hopeamitalit.

Emmi ja Saara Timanteissa 2014.
3. Mikä valmentamisessa on parasta?

- Emmi ja Saara: Ehdottomasti kun näkee tyttöjen kehittymisen lajitaidoissa, mutta myös henkisen kasvun saavuttaminen. Myös kovan treenin siivittämä menestyminen on yksi parhaimmista asioista valmennuksessa! Meillä on ihanat ja lahjakkaat tytöt <3

4. Miksi päätitte alkaa valmentamaan zirkoneita? Olette koskaan katuneet päätöstä?

- Emmi ja Saara: Olimme puhuneet yhdessä valmennuksesta ja aloitimmekin yhtä aikaa Zirkoneiden valmentajina. 
Halusimme pitkän harrastusuran lisäksi vähän erilaisia haasteita, sekä mahdollisuuden jakaa itse oppimia taitoja ja tietoja eteempäin uusille innokkaille harrastajille. Ei olla koskaan kaduttu tuota päätöstä!




Nyt tiedätte jotain Zirkoneista! Meidän treenaaminen hallilla jatkuu kovalla teholla ja ilolla, joka toivon mukaan palkitaan hyvin tuloksin tulevissa kilpailuissa. Ensimmäinen etappi on kesäkuun alussa Powerparkissa, minkä jälkeen jäämme ansaitulle kesälomalle ja palaamme entistä energisempinä ja vahvempina syksyn treenikauteen. Silloin katseet suunnataan jo marraskuun pääkilpailuihin. Tsemppiä kaikille joukkueille! Treenatkaa kovaa, niin mekin aiotaan!

Zirkonien pinkit maskotit: Sharpey-poni ja Blob-haamu.