keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Joukkue-esittelyt: Beryllit

NL Blogin joukkue-esittelyissä joukkueet esittelevät itse itsensä vapaasti valitsemallaan tavalla ja kertovat treenikuulumisiaan. Joukkue-esittelyt tänä keväänä aloittaa blogissa Beryllit-joukkue.
- - - - - - - - - - - - - -

Tervetuloa lukemaan Beryllien kuulumisia!

Beryllit on seuramme D-juniorijoukkue, jossa harrastaa 31 juniori-ikäistä tyttöä. Kaikki joukkuelaiset ovat harrastaneet cheerleadingia vähintään viime syksystä alkaen, osa jo pidempäänkin. Joukkueemme koottiin vuodenvaihteessa uudelleen niin, että osa tytöistä nousi aloittelijajoukkueista Berylleihin, osa harrasti Berylleissä jo valmiiksi ja osa siirtyi muista kilpailevista mini- ja juniorijoukkueista. Uudella porukalla treenit ovat lähteneet hienosti käyntiin!

Beryllit treenaavat kahdesti viikossa.

Kevätkauden päätavoitteemme on May Madness-kilpailu, jossa osallistumme juniorien aloittelijasarjaan. Suurimmalle osalle harrastajista kilpailut ovat ihan ensimmäiset! Koska joukkueessamme on niin paljon harrastajia, osa kilpailee vasta syksyllä. Onneksi kaikki saavat kuitenkin treenata ihan yhtä lailla mukana ja valmistautua seuramme kevätnäytökseen, joka myös toimii joukkueellemme kenraaliharjoituksena parin viikon päästä näytöksestä koittaviin kilpailuihin.

Syyskauden 2015 Beryllit Winter Wildness-kisoissa.

Berylleille on tässä lyhyessä ajassa muodostunut hyvä joukkuehenki, kaikki pyrkivät  kannustamaan toisiaan ja ottavat toiset mukaan yhteisiin juttuihin. Joukkuehenkeä pääsimme vastikään kehittämään, kun pidimme muutama viikko sitten harjoitushallillamme yöleirin. Jäimme tuolloin treeniemme jälkeen hallille leikkimään, stunttailemaan, syömään ja saunomaan. Yökyläily oli hauska kokemus, josta ei tosiaan riemua ja ääntä puuttunut!

Joukkueillassa kokeilimme monenlaisia haasteita ja leikkejä. Tässä tarkoituksena oli muodostaa rinki niin, että kaikilta koskevat maahan vain kädet!

Kapteeneinamme tällä kaudella ovat Vilma ja Ronja. Joukkue äänesti nämä reippaat ja muita innostavat tytöt joukkueemme kauden 2016 kapteeneiksi. 14-vuotias Vilma on harrastanut cheerleadingiä 4 vuotta ja 13-vuotias Ronja viime kesästä saakka. Molemmat tytöt tekevät takarin paikkaa joukkueessamme ja osallistuvat kevään May Madness- kilpailuihin.

 Beryllit äänestivät kauden 2016 kapteeneikseen Vilman ja Ronjan.

Tällä kaudella Beryllejä valmentaa kolme valmentajaa: Veera, Nea ja Laura. Alla valmentajien vastaukset muutamaan kiinnostavaan kysymykseen:

1. Minkä ikäinen olet ja mitä stunttipaikkaa teet/olet tehnyt?

Veera: Täytän ensi viikolla 20 vuotta. Kaikkia stunttipaikkoja on tullut kokeiltua, mutta pääosin olen ollut takarina.
Nea: 18 vuotta, olen tehnyt sekä takaria että nostajaa
Laura: Olen 25, olen melkein aina ollut takarina.

2. Mikä sai sinut aloittamaan cheerleadingin? Milloin aloitit?

Veera: Vuonna 2007 näin televisiosta cheerleadingin SM-kilpailut, innostuin lajista ja päätin ilmoittautua mukaan.
Nea: Aloitin pikkusiskoni innoittamana vuonna 2011.
Laura: Yläasteella näin koulun seinällä ilmoituksen, että Seinäjoelle ollaan perustamassa uutta cheerleadingin juniorijoukkuetta ja lähdin siihen mukaan. Vuosi oli 2004.

Veera May Madnessissa 2014, Nea joulunäytöksessä 2015, Laura SM-karsinnoissa 2007

3. Missä joukkueissa olet harrastanut? Harrastatko tällä hetkellä itse?

Veera: En itse harrasta lajia tällä hetkellä, mutta olen harrastanut Safiireissa, Kristalleissa ja Topaaseissa sekä tanssipuolella HipHopCrewssa.
Nea: Beryllit, Ametistit, Topaasit ja Timantit. Tällä hetkellä harrastan itse naisten tanssin 2–joukkueessa.
Laura: Seinäjoen Crocodilesissa harrastin junioreissa ja aikuisissa. Silloin joukkueita oli vain yksi ikäluokkaa kohden, eikä joukkueilla ollut nimiä. Välissä pidin muutaman vuoden tauon, mutta Ouluun muutettuani aloitin Northern Lightsin entisten harrastajien joukkueessa Rapakivigraniiteissa, jossa harrastan edelleen.

4. Miksi päätit alkaa valmentajaksi? Kuinka kauan olet valmentanut ja valmennatko muita joukkueita?

Veera: Haluan jakaa osaamistani ja innostaa muita rakastamani lajin pariin. Olen valmentanut reilun vuoden, josta lähes koko sen ajan Beryllejä. Tällä hetkellä valmennan lisäksi myös seuramme C-minejä, Jadeja.
Nea: Aloitin apuvalmentajana nyt tammikuussa 2016 ja Beryllien lisäksi valmennan Tanssistarttia.
Laura: Halusin pysyä lajin parissa ja saada myös uusia harrastajia siitä innostumaan. Halusin myös kokea kisatunnelmaa valmentajankin roolissa. Aloitin valmentamisen vuoden 2014 alussa ja tällä hetkellä valmennan ainoastaan Beryllejä.

5. Kerro jokin cheermuisto!


Veera: Varmasti mieleenpainuvin cheermuisto on vuoden 2011 SM-kilpailuista, joissa sijoituimme Kristallien kanssa 5.sijalle. Sijoitus oli meille itsessään jo huippuhyvä, mutta varsinkin koska olimme koko kisa-aamun muuttaneet ohjelmaamme sairastumisen takia. Myös vuoden 2013 The Spring Open -kilpailut Pariisissa, joista toimme mukanamme hopeaa, ovat jääneet mieleeni.
Nea: Paras cheermuisto on ehdottomasti Pariisin EuroDisneyn kisat Topaasien kanssa vuonna 2013!
Laura: Osallistuimme juniorien ryhmästuntilla Lintsi Cupiin vuonna 2006, ja meillä oli mukanamme  muulta joukkueeltamme maskotiksi saatu oikea kookospähkinä. Otimme pähkinän mukaan myös huvipuiston laitteisiin. Se toi varmaan myös onnea, sillä saavutimme ohjelmallamme pronssia!


Leirillä saimme kokeilla myös sennutason pyramideja.
Tällainen joukkue on Beryllit! Joukkue on täynnä iloisia ja innokkaita harrastajia, jotka ovat huimaa tahtia kehittyneet vasta-alkajista taitaviksi urheilijoiksi. Pitäkäähän meille peukut pystyssä kilpailuja varten -  Mekin tsemppaamme muita NL-perheen joukkueita täysillä!